top of page

Periodieke controle

Over deze behandeling

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Daarom raden wij aan om uw kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen op controle. Uw kind ziet uzelf dan ook in de stoel liggen en kan zien dat er niets vervelends gebeurt. Neem uw kindje alleen mee als u zeker weet dat er geen behandeling gaat plaatsvinden.

Periodieke controle

Informatie

Gewoon gaaf

Wij vinden het belangrijk dat kinderen met een goede mondgezondheid  opgroeien en gebitsproblemen in de toekomst voorkomen. Daarom bieden wij de cariës preventiemethode Gewoon Gaaf aan. Het is aangetoond dat  Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes kan leiden bij kinderen! Elk kind verdient toch een gewoon gaaf gebit?


Voorkomen van angst voor de tandarts, tips:

Belonen

Beloon uw kind wanneer het zich flink gehouden heeft. Geef het een klein presentje, laat het een uurtje langer opblijven of verzin iets anders leuks.


Ga met uw kind mee

Ga als ouder altijd mee op controle wanneer uw kind jong is. Oudere kinderen kunnen proberen het in hun eentje te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.


Praat over de tandarts thuis

Praat met uw kind over het bezoek aan de tandarts maar doe geen valse beloftes zoals: ‘Er gebeurt niks’, ‘Je voelt absoluut niks’. Als het dan tòch pijn doet, kan uw kind zich verraden voelen.


Hoe eerder hoe beter

Uit onderzoek is gebleken dat hoe eerder uw kind in contact komt met de tandarts, dat de kans kleiner is dat er angst voor de tandarts ontwikkeld wordt.


Veelgestelde vragen

Ik ben zelf erg angstig voor de tandarts maar wil dit niet overdragen op mijn kind. Hoe voorkom ik dat?

Als je zelf angstig bent vraag dan je partner, een familielid of een andere bekende om je kind te vergezellen bij het (eerste) tandartsbezoek. Geef dit ook aan bij de behandelaar, wij kunnen dan zoveel mogelijk zorg bij je wegnemen.


Wordt de periodieke controle van mijn kind vergoed?

De basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

bottom of page