top of page

Controle

Over deze behandeling

Wilt u een mooi en gezond gebit? Dan is het van belang dat u periodiek langs de tandarts gaat voor controle. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen! Tijdens de periodieke controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen. Daarnaast kan het nodig zijn dat de tandarts een röntgenfoto maakt om uw gebit beter te kunnen beoordelen. Mocht tijdens het consult gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak laten inplannen om dit te herstellen. Eventueel kan hij u doorverwijzen naar een collega tandarts of specialist.

Controle

Voordelen

Kostenbesparend

Voortijdig herkennen van aandoeningen aan het gebit zorgt ervoor dat er tijdig kan worden ingegrepen om uitgebreidere en duurdere (herstel)behandelingen te voorkomen.


Behoud van eigen tanden en kiezen

Voortijdig herkennen van aandoeningen zorgt ervoor dat tanden en kiezen kunnen worden gered van extractie, zodat u deze kan behouden. u wil toch zo lang mogelijk uw eigen gebit behouden?


Herkenning aandoeningen

Tijdens de periodieke controle kunnen aandoeningen aan uw lichaam ontdekt worden. Een droge mond kan bijvoorbeeld duiden op suikerziekte, blaasjes kunnen wijzen op bijwerkingen van geneesmiddelen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Periodiek op controle komen kan per persoon verschillen. Afhankelijk van de staat van uw gebit (gaatjes, plaqueniveau, historie, etc) adviseert de tandarts u hoe vaak u per jaar voor de periodieke controle langs zou moeten komen. Wij werken met een minimum van 1 keer per jaar, afhankelijk van uw gebit kan dit in meer bezoeken resulteren.


Kan ik ook alleen langs komen als ik klachten heb?

U kan ervoor kiezen om alleen naar de tandarts te gaan als u klachten heeft. Echter, dit is niet aan te raden omdat tandbederf of parodontitis (zware tandvleesontsteking) langdurig klachtenvrij kan verlopen, maar wel steeds meer schade veroorzaakt.


bottom of page