Lachgas Sedatie – Dentaldynamic – Leeuwarden

Lachgas Sedatie

Een behandeling ondergaan bij de tandarts, volkomen ontspannen en relaxed?
Dit kan!

met behulp van Lachgas – Sedatie.

Wat is Lachgas Sedatie?

Bij Lachgas- Sedatie wordt een patiënt, met behulp van een neusmasker, een mengsel van zuurstof met weinig Lachgas toegediend. Het inademen van dit mengsel geeft de patiënt een geruststellend, kalmerend (sederend) gevoel; waardoor de tandheelkundige behandeling in alle rust kan plaatsvinden.

Het is een volkomen veilig hulpmiddel, waarbij de patiënt steeds bij bewustzijn blijft.

In de Scandinavische landen, de Verenigde Staten, Engeland, Australië en Japan en ook in Nederland en Duitsland (in Duitsland vooral in de vele gespecialiseerde praktijken voor kindertandheelkunde) wordt Lachgas-Sedatie al veelvuldig toegepast.

Lachgas-Sedatie blijkt een zeer doelmatig hulpmiddel te zijn bij de behandeling van :

  • angstige patiënten en patiënten met odontofobie
  • patiënten met een verhoogde kokhals-reflex
  • patiënten met een lichamelijke en geestelijke handicap (een goede medewerking van de patiënt met betrekking tot de ademhaling door de neus is een vereiste)
  • patiënten bij wie stress beter vermeden kan worden, zoals astma en epilepsie patiënten, of mensen die een recent hartaanval gehad hebben.
  • patiënten met een allergie voor anaesteticum of hemofilie patiënten.

Indien u interesse heeft in een behandeling middels Lachgas – Sedatie kunt u dit bij uw eerst volgende bezoek bij uw tandarts aangeven. Indien u geschikt bent voor deze behandeling komt u alvorens deze plaatsvind eerst voor een introductie consult waarin u uitleg krijgt over de Lachgas-Sedatie.

Lachgas – Sedatie valt onder de normale vergoedingsvoorwaarden van uw verzekering.