Implantaten - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

Implantaten

 

Implantaten: een niet meer weg te denken behandel optie in de tandheelkunde

 

Over implantologie

 

Implantologie is het snelst groeiende onderdeel van de tandheelkunde en heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten. Kaakchirurgen, tandarts- implantologen en algemeen praktiserende tandartsen die zich specifiek op deze specialisatie hebben toegelegd zijn degene die deze behandelingen kunnen uitvoeren.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een ‘kunstwortel’ dat de eigen tand/kieswortel vervangt wanneer deze verloren is gegaan. Implantaten zijn van titanium (een lichaamsvriendelijk materiaal dat zelfs door mensen met een metaalallergie kan worden gebruikt) en wordt als een schroef in het kaakbot geplaatst. Aangezien het implantaat alleen de wortel vervangt (in het bot), en niet hetgeen dat visueel zichtbaar is (buiten het tandvlees), dient er nog op het implantaat een kroon gezet te worden. Een implantaat vormt dus de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit geplaatst kan worden. De kroon is de vervanger van het zichtbare deel van de kies of tand.

 

*In principe zijn implantaten voor iedereen mogelijk zolang u gezond bent, en het gebit volgroeid is. Een volgroeid gebit is bij meisjes rond hun 19e en bij jongens rond hun 24e.

*Soms is een vooroperatie nodig voor botherstel. Wanneer er niet genoeg bot aanwezig is dient dit herstelt te worden met een botopbouw procedure.

Het stappenplan

Uitgebreid vooronderzoek


Voor de implantaatbehandeling uitgevoerd kan worden, vindt een uitgebreid vooronderzoek plaats om een succesvolle behandeling uit te kunnen voeren. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar uw medicijngebruik, uw algemene gezondheid, allergieën en andere complicaties die ooit eerder een rol hebben gespeeld bij andere tandheelkundige behandelingen. Verder wordt er in veel gevallen een 3D beeld van uw kaak gemaakt.

Vastlegging gegevens middels CEREC

Dankzij 3D-beeldvorming krijgen we een ​​zeer nauwkeurig beeld van uw specifieke anatomische situatie. Een intra-orale optische scanner (CEREC omnicam) kan uw gebit en de omliggende zachte weefsels vastleggen in een 3D model. In combinatie met een CBCT-scan (3D Röntgen scan) biedt het een basis voor een optimale planning voor uw toekomstige kroon.

Digitale planning

Uw casus wordt digitaal gepland (in de computer), rekening houdend met de optimale plaatsing van de toekomstige kroon. De botkwaliteit en kwantiteit kan worden beoordeeld. Op voorhand is dus bekend of het plaatsen van een implantaat zonder meer kan of dat er een botopbouw vooraf of gelijktijdig met het plaatsen van het implantaat moet plaatsvinden.

Positionering

Dit prothetisch georiënteerde plan zorgt ervoor dat het implantaat correct gepositioneerd wordt (zgn. Crown-down treatment). Door deze techniek waarbij we vooraf de planning volledig kunnen maken op basis van de meest ideale positie van de toekomstige kroon is de implantaatbehandeling niet alleen veiliger, maar vormt ze ook de basis voor functie en esthetiek.

Begroting

Uiteraard wordt er een bijpassende begroting opgesteld. Hierop vindt u gespecificeerd de kosten die in rekening gebracht gaan worden voor deze specifieke behandeling.
Guided surgery (geleide operatie)


Boormal

Voor de implanteer afspraak wordt de digitale planning omgezet naar een zgn. boormal. Deze wordt zeer nauwkeurig geprint. Door een boormal te gebruiken kunnen we exact de geplande positie overbrengen naar de mond. Diepte, richting en plaats staan vast waardoor het werken met een boormal zekerheid geeft bij alle chirurgische stappen. De plaatsing van het implantaat gebeurt conform de planning.

Behandeling

De behandeling start met een verdoving. Vervolgens wordt het tandvlees losgehaald of in uitzonderingsgevallen puur middels een klein hol mesje gestanst (er wordt een perforatie gemaakt). Daarna wordt er in het kaakbot een gaatje m.b.v. de boormal geboord waar het implantaat in geplaatst wordt. Indien noodzakelijk wordt het tandvlees gehecht.
Plaatsing kroon, brug of prothese


In uitzonderlijke gevallen kan het implantaat meteen worden voorzien van een noodkroon.

Voordat er een definitieve kroon, brug of prothese kan worden geplaatst op het implantaat, moet het implantaat “vastgroeien“ met het bot. Meestal duurt dit tussen de 3 en 9 maand afhankelijk van vele factoren. Het constant goed onderhouden van het gebit (goede mondhygiëne) is verder van cruciaal belang voor een succesvolle genezing.

Na het genezingsproces (de in-heel fase) volgt een mondscan of een afdruk afhankelijk van de situatie. Op basis van deze laatste scan wordt uw kroon of brug gemaakt.

 

De werking

dental-implants-sydney-cbd-1 (1).jpg

CEREC® Technologie

‘Het vervaardigen van restauratieve elementen (kroon, brug, inlay, onlay, facing) in één behandeling’

De CEREC-technologie wordt gebruikt om een scan te maken voor behandeling, zodat in combinatie met een 3D röntgenfoto de beste positie gekozen kan worden voor het te plaatsen implantaat.

Ook nadat het implantaat ingeheeld is gebruiken we het CEREC-systeem om de situatie te scannen en vervolgens aan de hand van de scan de kroon of brug te maken.

 

Voordelen van implantaten

Stevige basis


Stevige basis voor kroon, brug of prothese.
Functioneren zoals u gewend bent


Bijten, kauwen, lachen en praten zoals u gewend bent.
Duurzame oplossing


Een implantaat is een duurzame oplossing voor een tandvervanging, en door deze duurzaamheid op de lange termijn aantrekkelijk.
Esthetisch


Een implantaat is esthetisch hoogwaardig.
Kaakbot


Kaakbot heeft tanden nodig om in de huidige staat te blijven. Wanneer u tanden mist, verandert de vorm van uw gezicht als gevolg van slinkend kaakbot. Met een implantaat blijft het kaakbot in stand (slinkt nauwelijks) en daarmee ook uw vorm van gezicht.
Veilig en betrouwbaar


Veilig en betrouwbare behandeling.

 

Implantaten bij DentalDynamic

Tandarts Jeroen Molenberg, praktijkeigenaar van DentalDynamic, is vooruitstrevend als het gaat om de gebruikte technieken in de implantologie. Na het volgen van meerdere zeer gerenommeerde internationale implantologie cursussen kan wel gezegd worden dat Jeroen een expert is. DentalDynamic beschikt over de meest recente 3D scan technieken waardoor in combinatie met een 3D-röntgen foto, een perfect driedimensionaal beeld gecreëerd kan worden van de toekomstig kroon en onderliggende botvolume. In deze gecreëerde driedimensionale ‘virtuele omgeving’ wordt de meest optimale positie van het te plaatsen implantaat bepaald. Door deze 3D technieken wordt het al snel duidelijk of er genoeg bot aanwezig is, of dat er botopbouw plaats moet vinden.

 

Virtuele planning en positionering

Behandeling van begin tot eind

1/26

De kosten van deze behandeling

Hieronder staan de kosten die kunnen worden gerekend bij een behandeling. De kosten geven een indicatie wat bepaalde elementen van de behandeling kosten echter, hangt het af van de precieze behandeling, op maat per patiënt, wat de totale kosten zullen inhouden. Uw behandelend tandarts/mondhygiënist stelt u op de hoogte van de kosten van de behandeling.

 
 

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan implantaten mee?


In principe is het mogelijk dat implantaten uw hele leven mee gaan, echter kunnen bepaalde factoren zoals mondhygiëne en levensstijl hier invloed op hebben. Binnen de tandheelkunde vormt het een van de meest duurzame behandelopties die we kunnen aanbieden. Regelmatig periodieke controle door de tandarts en de mondhygiëniste is een must om vroegtijdig eventuele problemen op te sporen.
Is de behandeling pijnlijk?


De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, u ervaart hier dus geen pijn van. Het kan wel zo zijn dat u enige napijn ervaart wanneer de verdoving uitwerkt, net zoals dat mogelijk is bij andere tandheelkundige behandelingen. In de meeste gevallen werkt de normale pijnmedicatie goed die we u ook als standaard voorschrijven voor deze ingreep.
Voor wie zijn implantaten geschikt?


In principe zijn implantaten voor iedereen mogelijk zolang u gezond bent, en het gebit volgroeid is. Een volgroeid gebit is bij meisjes rond hun 19e en bij jongens rond hun 24e.

Soms is een vooroperatie nodig voor botherstel. Wanneer er niet genoeg bot aanwezig is dient dit hersteld te worden met een botopbouw procedure.
Hoe betrouwbaar is de implantologie behandeling?


De methode is vele jaren geperfectioneerd waardoor het een zeer betrouwbare behandeling is. Ruim 96% van alle implantologie behandelingen worden als geslaagd gekenmerkt.
Hoe duur is een implantologie behandeling?


De exacte prijs kan pas worden afgegeven indien uw specifieke situatie beoordeeld is. Grofweg schommelt deze tussen de 1800 en 2500 euro inclusief kroon. Uiteraard wordt er altijd een offerte op maat gemaakt voordat we starten met de behandeling zodat u van tevoren goed op de hoogte bent van de kosten. Doordat er tussen plaatsen van het implantaat en het plaatsen van de kroon meestal een wachttijd (inheel tijd) is van enkele maanden is het goed mogelijk de kosten “uit te smeren“ over meerdere verzekeringsjaren. Zo kan een kostbare behandeling toch behapbaar worden voor veel mensen.

Expertisegebied

Jeroen Molenberg

Jeroen Molenberg

Tandarts / Praktijkeigenaar

BIG-Nummer: 59026439402

1/5
"Ons doel is het bieden van kwalitatief goede mondzorg in een gemoedelijke sfeer, waarbij u als klant centraal staat."
 
Wave 4.png

Heeft u een vraag?

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Wij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail, sociale media en het contactformulier.

We streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren.

Telefoonnumer - DentalDynamic Leeuwarden

Bel ons

058 2133 991

Sociale Media - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

Sociale Media

Facebook - DentalDynamic Leeuwarden.png
Instagram - DentalDynamic.png
LinkedIn - DentalDynamic.png
E-Mail - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

Openingstijden

Donderdag in de oneven weken tot 21:00

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag 

Zaterdag

Zondag

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

Gesloten

Gesloten

Adres & route

Onze partners

© Copyright DentalDynamic. Alle rechten voorbehouden.