Gewoon gaaf Header.jpg

Gewoon Gaaf

 
 

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers

Over Gewoon Gaaf

Gewoon Gaaf is een preventie methode van het Ivoren Kruis dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Deze preventiemethode zorgt ervoor dat ouders en kinderen al vroeg in contact komen met het goed verzorgen van het gebit van het kind, en hierdoor veel mondproblemen kunnen voorkomen. Het is namelijk aangetoond dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes kan leiden bij kinderen.

Download de patiëntenfolder van Gewoon Gaaf

Voor wie?

Preventiemethode Gewoon Gaaf begint op het moment dat het eerste tandje van uw kind doorbreekt en eindigt op de 18e verjaardag van uw kind. Er wordt gestart met het ontwikkelen van een behandelplan op maat oor uw kind, afgestemd op de leeftijd en status van het gebit. Vervolgens wordt geadviseerd hoe vaak u met uw kind langs de praktijk dient te komen, dit kan vaker zijn dan de halfjaarlijkse controle.

0 - 18 Jaar

 

Rolverdeling

Besef dat wij als praktijk de rol hebben van het begeleiden en adviseren over een goede mondgezondheid van uw kind, waarbij preventie centraal staat, en dat de nadruk voor de goede mondverzorging (uitvoering) bij u als ouder ligt (en uw kind). Gewoon Gaaf vindt voornamelijk bij u thuis plaats, en wordt door uzelf uitgevoerd.

 

Het doel

Het doel van de preventiemethode Gewoon Gaaf is dat uw kind opgroeit met een goede mondgezondheid, en hierdoor later in zijn/haar leven minder vaak langs de tandartspraktijk hoeft voor tandheelkundige ingrepen.

 

Veelgestelde vragen

Hoe kan mijn kind meedoen aan Gewoon Gaaf?


U kunt contact opnemen met DentalDynamic en aangeven dat u met uw kind wilt meedoen aan deze preventiemethode. Vervolgens krijgt u bij de eerstvolgende afspraak meer concrete informatie met betrekking tot deze methode.
Mijn kind heeft nooit problemen met zijn/haar gebit, is deelname aan Gewoon Gaaf nog steeds nuttig?


Gewoon Gaaf is voor alle kinderen, ook voor kinderen die nooit gebitsproblemen hebben. Gewoon Gaaf zorgt voor bewustwording van hoe belangrijk een goede mondhygiëne is, en hoe dit uitgevoerd kan worden. Het geeft dus handvaten waar het kind zijn/haar hele leven profijt van kan hebben.
Wat is de rol van mij als ouder?


Tijdens de afspraken bij DentalDynamic krijgt u adviezen met betrekking tot tandenpoetsen en voeding. Een kind kan tot zijn/haar 10e levensjaar vaak nog niet goed zelfstandig tandenpoetsen. Daarom is uw rol om 1x per dag het gebit van uw kind te poetsen gebaseerd op de door ons gegeven poetsinstructies.
Wat zijn de kosten van Gewoon Gaaf?


Tot het 18e levensjaar van kind zijn alle tandheelkundige kosten vergoed (uitgezonderd van orthodontie). Kosten hoeven de weg naar een gezond gebit dus niet in de weg te staan.

 
1/5
"Ons doel is het bieden van kwalitatief goede mondzorg in een gemoedelijke sfeer, waarbij u als klant centraal staat."
 
Wave 4.png

Heeft u een vraag?

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Wij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail, sociale media en het contactformulier.

We streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren.

Telefoonnumer - DentalDynamic Leeuwarden

Bel ons

058 2133 991

Sociale Media - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

Sociale Media

Facebook - DentalDynamic Leeuwarden.png
Instagram - DentalDynamic.png
LinkedIn - DentalDynamic.png
E-Mail - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

Openingstijden

Donderdag in de oneven weken tot 21:00

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag 

Zaterdag

Zondag

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

7:30 - 16:00

Gesloten

Gesloten

Adres & route

Onze partners