Gebitsbleking optimaal.jpg

Gebitsbleking

 
 

Krijg de helderwitte glimlach die u verdient!

Over gebitsbleking

Naarmate we ouder worden wordt ons gebit ook geler. Dit komt o.a. door verschillende kleurstoffen uit voedingsmiddelen zoals koffie, thee, rode wijn en/of door bv roken. Tevens wordt het glazuur dunner in de loop van de jaren waardoor de donkere kern van het gebit voor een gele gloed gaat zorgen. Bleken is een optie om het gebit weer lichter te maken en dit is dan ook een behandeling die steeds populairder wordt.

 

Het stappenplan

Bleken bij DentalDynamic

DentalDynamic maakt gebruik van het gevestigde merk PrevDent dat aan alle kwaliteitseisen voldoet van de Europese wet en regelgeving waardoor het een veilige en betrouwbare bleekmethode is. Deze bleekmethode mag uitsluitend door tandheelkundig professionals aangeboden worden, waardoor kwaliteit gewaarborgd blijft.

Logo_Dental Dynamic

Thuis bleken

De behandeling middels de PrevDent-kit verloopt thuis. Uw behandelend tandarts ontwikkelt een bitje op maat voor uw gebit. Bij dit bitje krijgt u een speciale bleekvloeistof dat uit precies de juiste samenstelling van stoffen bestaat. Deze bleekvloeistof dient elke bleekbeurt aangebracht te worden in het bitje alvorens u het over uw gebit plaatst.

 

*Heeft u al een bleekbitje op maat voor uw gebit? Dan kan u ook bij ons terecht voor alleen de bleekvloeistof!

Thuis bleken | DentalDynamc Leeuwarden

Waarom bij de tandarts bleken?

Het bleken van tanden en kiezen kan in veel gevallen, echter is het niet altijd mogelijk. In goed overleg met de tandarts/bleekspecialist kan u zich deskundig laten informeren naar de mogelijkheden en uw wensen uitspreken. Hierop kan een deskundig behandelplan ontwikkeld worden om resultaten te boeken die overeenkomen met uw wensen. Daarnaast is het bleken via de tandarts/bleekspecialist niet schadelijk voor uw gebit omdat er gebruik wordt gemaakt van producten die aan de Europese richtlijnen voldoen, en alleen door tandheelkundig professionals aan te bieden is. Wanneer u ervoor kiest om zelf een bleek-kit te kopen, loopt u een hoger risico op:

  • Tandvleesproblemen

  • Beschadigd glazuur

  • Minder goed resultaat

Waarom bij de tandarts bleken? DentalDynamic Leeuwarden

Na de behandeling

  • Uw tanden kunnen tijdelijk gevoeliger zijn, waardoor u pijn kan ervaren. Dit kan enkele dagen aanhouden. Ook kan u er hoofdpijn van krijgen.

  • Om het bleek-effect zo lang mogelijk aan te houden, dient u bepaalde voedingsmiddelen te laten staan, of met mate in te nemen. Bekijk de veelgestelde vragen om welke voedingsmiddelen het gaat.

  • Het effect van de bleekbehandeling is niet blijvend. Wanneer de jaren verstrijken, zal uw gebit weer geler worden, waardoor een nieuwe behandeling weer tot de opties behoort.

 

Voordelen van bleken

 

De kosten van gebitsbleking

Hieronder staan de kosten die kunnen worden gerekend bij een bleekbehandeling. De kosten geven een indicatie wat bepaalde elementen van de behandeling kosten echter, hangt het af van de precieze behandeling, op maat per patiënt, wat de totale kosten zullen inhouden. Uw behandelend tandarts/mondhygiënist stelt u op de hoogte van de kosten van de behandeling.

*Techniekkosten per kaak 69 euro

*Day of night kit 53 euro

Code
M/T*
Prestaties
Tarief
E97
*
Uitwendig bleken per kaak
€ 77,15
 

Veelgestelde vragen