Header - Extracties II.png

Extracties

Als behandelen niet meer kan

 

Over extracties

Er zijn situaties waarbij we uw tand en/of kies niet meer kunnen behouden. Deze dient dan verwijderd te worden, ook wel bekend als extractie/trekken van de tand of kies.

Het stappenplan

 

Na de behandeling

Het trekken van een tand of kies gaat gepaard met botverlies, de kaak zal op deze plek slinken (resorptie). Als het gewenst is om de kies te vervangen dan kan dat meestal op veel manieren. Dit varieert van een uitneembaar plaatje tot aan het plaatsen van een implantaat. Uw tandarts informeert u graag naar de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Type extracties

Extracties variëren van makkelijk waarbij het een 1 wortelig element betreft die al bijna los staat tot zeer complexe extracties waarbij bv een verstandskies dwars in de kaak ligt en een nauwe relatie heeft met de belangrijke onderkaak zenuw (nervus alveolaris inferior).

 

Per geval beoordelen we of we het element in eigen praktijk kunnen verwijderen of dat een verwijzing naar de specialist (kaakchirurg) op zijn plaats is.

Mogelijke klachten na behandeling

 

De kosten van deze behandeling

Hieronder staan de kosten die kunnen worden gerekend bij een behandeling. De kosten geven een indicatie wat bepaalde elementen van de behandeling kosten echter, hangt het af van de precieze behandeling, op maat per patiënt, wat de totale kosten zullen inhouden. Uw behandelend tandarts/mondhygiënist stelt u op de hoogte van de kosten van de behandeling.

Code
M/T*
Prestaties
Tarief
H11
Trekken tand of kies
€ 46,29
H16
Trekken volgende tand of kies, in dezelfde zitting en hetzelfde kwadrant
€ 34,57
H21
Kosten hechtmateriaal
€ 6,29
H26
Hechten weke delen
€ 67,90
H50
Terugzetten/ terugplaatsen tand of kies, eerste element exclusief wortelkanaalbehandeling
€ 61,72
H55
Terugzetten/ terugplaatsen tand of kies, buurelement, exclusief wortelkanaalbehandeling
€ 18,52
H90
Voorbereiding praktijkruimte ten behoeve van chirurgische verrichtingen vallend onder onderdeel B
€ 61,72
H33
Hemisectie van een molaar
€ 74,07
 
 

Veelgestelde vragen