Endodontologie – Dentaldynamic – Leeuwarden

Endodontologie

Endo Leeuwarden onder leiding van Mevrouw. J. de Jong – de Waard, gevestigd bij ons op de locatie!

Wat is endodontologie?

Endodontologie is dat deel van de tandheelkunde dat zich toespitst op de wortels van de tanden en kiezen en het omliggende kaakbot. Door omstandigheden kan in het gebit een probleem op dit vlak ontstaan. De endodontologie houdt zich bezig met het oplossen en voorkomen van deze problemen. Hiervoor zijn vele manieren waaronder de wortelkanaalbehandeling, de herbehandeling of de wortelpuntbehandeling.

Wat doet een endodontoloog?

Een endodontoloog is een tandarts die meer dan gemiddelde kennis en kunde bezit op het gebied van wortelkanaalbehandelingen, ook wel zenuwbehandelingen genoemd. Een endodontoloog heeft hiervoor een aanvullende opleiding en training genoten en houdt zijn/haar kennis op dit gebied bij. Een endodontoloog lost lastige vraagstukken die met wortelkanaalbehandelingen te maken hebben op. Te denken valt aan onbegrepen pijnklachten in het gebit of in het hoofd-halsgebied. Ook kan het gaan over flinke kiespijn die aanhoudt of over een ontsteking aan een wortel van een tand of kies. In andere gevallen gaat het om advies, bijvoorbeeld na een ongeluk waarbij de tanden en wortels beschadigd of stuk zijn of om de vraag of een wortel nog wel gezond te krijgen is. De endodontoloog geeft dus advies, stelt behandelplannen op en behandelt wortels van tanden en kiezen. Hiervoor is de endodontoloog uitgerust met speciaal gereedschap waaronder een microscoop.

Voor een behandeling door de endodontoloog dient uw behandelende tandarts een verwijzing te sturen (liefst per email) naar de endodontologe.