Digital Smile Design - DentalDynamic Leeuwarden

Digital Smile Design

 
 

Samen uw nieuwe glimlach ontwerpen

Over Digital Smile Design

Iedereen verdient een mooie glimlach! Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en dan kunnen wij in actie komen. Ons expertise ligt in het ontwerpen van een nieuwe glimlach niet alleen om er beter uit te zien en zelfverzekerder te worden, maar ook om beter te kunnen kauwen en van het leven te genieten. Met het ontwerpen van een nieuwe glimlach aan de hand van de allernieuwste technieken, de zogenaamde Digital Smile Design kijken wij naar alle aspecten van het gebit en bepalen het nieuwe ontwerp aan de hand van uw individuele gezicht karakteristieken op het digitale platform. Sterker nog, de 'nieuwe glimlach' kan even gedragen worden in een test drive voordat u beslist om met de behandeling te starten. Wij kunnen volledig voorspelbaar werken.

Digital Smile Design.png
 

Het stappenplan

Oriëntatie en fotosessie


In de eerste afspraak geeft u aan bij de tandarts wat uw wensen en verwachtingen zijn, wordt er gekeken naar uw gebitssituatie en wordt er in een vervolgafspraak een aantal gestandaardiseerde foto’s en video opnames van uw gebit en gezicht gemaakt in onze eigen fotostudio. Ook wordt uw gebit gescand met het CEREC-systeem waarna we modellen kunnen printen van de huidige situatie.
Analyse


Er wordt nu een analyse gemaakt aan de hand van het eerder geschoten foto- en videomateriaal in een speciaal Digital Smile Design programma. In dit programma wordt onder andere gekeken naar de verhoudingen tussen uw tanden, lippen, tandvlees, gezicht en lach.
Digital Smile Design en wax-up


Het computerdesign wordt overgezet naar het model middels een wax-up door de tandtechnieker, zodat we een “blauwdruk” krijgen van de nieuwe situatie.
Try-in


In de tweede afspraak wordt er een zogenaamde ‘try-in’ in uw mond geplaatst. Het eindresultaat wordt op die manier snel zichtbaar. We maken opnieuw dezelfde foto’s en video opnames. Door beide opnames naast elkaar te zetten kunnen we samen uw nieuwe tanden beoordelen.
Voorstel behandelplan en uitvoeren hiervan


Alle uit te voeren behandelingen, om tot het gewenste resultaat te komen, worden in een duidelijk overzicht aan u overhandigd. Hierin wordt het behandeltraject, de behandelingen en bijbehorende kosten omschreven. Wanneer u hier akkoord op geeft, begint het behandeltraject.
Controle van resultaat


Wanneer alle behandelingen hebben plaatsgevonden, wordt een eindcontrole uitgevoerd. We sluiten af met een laatste foto serie die u mee krijgt naar huis. Uw nieuwe glimlach is een feit!

Wat is Digital Smile Design?

Heeft u zich altijd afgevraagd hoe uw lach eruit zal zien als uw tanden een andere vorm hadden? Wij kunnen nu met de nieuwste technologie uw nieuwe lach aan de hand van uw gezichtsuitdrukkingen en lachlijn ontwerpen en dit ontwerp testen. Zo kan u uzelf met een nieuwe zelfverzekerde lach zien en wij kunnen de mogelijkheden met u bespreken om dit vervolgens te verwezenlijken.

 
 

Voordelen van digital smile design

Resultaatgericht


U ziet voor de behandelingen al wat het resultaat zou kunnen zijn!
Uitgebreide oriëntatie


U kan zich uitgebreid oriënteren over alle esthetische mogelijkheden.
Duidelijk behandeltraject


Het behandeltraject is duidelijk, u weet precies wat u van ons kan verwachten.
Gecertificeerde tandarts


U wordt behandeld door een gecertificeerde tandarts die kundig is met Digital Smile Design.
Twee afspraken


In slechts twee afspraken heeft u al een volledig beeld van wat het eindresultaat zou kunnen zijn.

Digital Smile Design bij DentalDynamic

DentalDynamic heeft gecertificeerde tandartsen die de Digital Smile Design-methode uitvoeren. Digital Smile Design houdt in dat uw tandarts aan de hand van uw wensen, en aan de hand van een analyse van uw gezichtsstructuur, uw lippen en uw tanden, de ideale glimlach voor u in een computerprogramma ontwerpt. Vervolgens worden de behandelingen toegelicht met betrekking tot hoe deze optimale glimlach gerealiseerd kan worden. Alvorens de behandeling start, ziet u dus al exact het beoogde eindresultaat.

Logo_Dental Dynamic.png

Veelgestelde vragen

Voor wie is Digital Smile Design geschikt?


Eigenlijk voor iedereen met een volgroeid gebit die ontevreden is over uiterlijke kenmerken, met name wanneer het meerdere elementen betreft.
Kan ik ook eten met de zgn try-in?


Nee, de try-in is uitsluitend bedoeld voor het beoordelen van de nieuwe situatie, u kunt er niet mee eten.
Ik heb een prothese, is DSD ook iets voor mij?


Jazeker, middels DSD kunnen we u ook helpen aan uw ideale lach.
Is DSD Duur?


DSD is een manier om gestructureerd tot uw “perfecte“ glimlach te komen. U gaat hier de rest van uw leven van genieten. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Voor iedereen ligt dit een beetje anders, maar wij vinden in het totaal, ten opzichte van alle kosten die vaak gepaard gaan met een totaal plan voor uw gebit, de opstart kosten van waaruit het totaal plan ontstaat (de DSD) heel redelijk. Vraag uw tandarts naar de details.

Expertisegebied

 
Jeroen Molenberg

Jeroen Molenberg

Tandarts / Praktijkeigenaar

BIG-Nummer: 59026439402

Sander de Vries

Sander de Vries

Tandarts

BIG-Nummer: 19909117302