AirSmile - Tandartspraktijk DentalDynamic Leeuwarden

AirSmile

 
 

Rechte tanden zonder de traditionele blokjesbeugel

Over AirSmile

Als u ontevreden bent over de stand van uw tanden, kunt u deze bijstellen met een beugel. Naast de bekende slotjesbeugel is er nu een beugel die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is: AirSmile, ideaal als u liever een beugel wilt die u niet ziet.

Airsmile is vooral geschikt voor eenvoudige behandelingen. Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee worden behandeld. Voor ingewikkelde behandelingen sturen we u door naar de orthodontisten met wie wij samen werken.

Airsmile OPT 2.jpg

Twee weken per aligner

De doorzichtige, op maat gemaakte, aligners (beugels) worden meestal om de twee weken vernieuwd en verplaatsen heel geleidelijk uw tanden en kiezen naar hun ideale positie.

Intakegesprek


Tijdens het intakegesprek bespreekt u met de tandarts voor orthodontie wat u als storend aan uw gebit ervaart en wat uw wensen en verwachtingen zijn. Er zullen mondfoto’s worden gemaakt.

De tandarts zal uw gebit onderzoeken en met u bespreken of een behandeling met transparante beugels geschikt voor u is en wat het te bereiken behandelresultaat zal zijn.

Tevens zal de tandarts uw vragen beantwoorden, een indicatie geven van de behandelduur en de behandelprijs met u bespreken.
Onderzoek


Voor het opstellen van een behandelplan zal een kaakoverzicht röntgenfoto worden gemaakt en meer mond- en gezichtsfoto’s.

Daarnaast zullen er afdrukken met een digitale mondscanner of afdruklepel en een beetregistratie (bijten in een wasplaatje) worden gemaakt. Uw gebit wordt door een afdruksysteem gedigitaliseerd. Met dat digitale bestand worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend.

Tevens zal de tandarts het een gezondheidsvragenlijst met u bespreken. Op deze vragenlijst staan vragen met betrekking tot uw algemene gezondheid en vragen toegespitst op de beugelbehandeling.
Bespreken behandelplan (AirCheck)


Aan de hand van de digitale 3D-gebitsmodellen is een behandelplan opgesteld in de vorm van een 3D-video. In dit filmpje kunnen we u laten zien hoe het behandelplan zal verlopen van de begin- tot en met de eindsituatie. U ziet dus hoe uw tanden en kiezen zullen worden verplaatst naar de gewenste positie.

De tandarts voor orthodontie zal met u het virtuele behandelresultaat bespreken. Bent u tevreden of wilt u wellicht nog iets veranderen?

Tijdens deze bespreking is uiteraard ook tijd ingeruimd voor uw vragen.

Na goedkeuring van het behandelplan en betaling van de techniekkosten bestellen wij de aligners. Zodra deze zijn ontvangen (uiterlijk binnen 3 weken), nemen wij contact op voor het maken van een afspraak om de eerste set aligners te plaatsen.
Plaatsen eerste set aligners


Tijdens de eerste afspraak wordt de eerste set aligners geplaatst en meestal wordt de volgende set meegeven. Tevens wordt een afspraak gemaakt voor over één maand voor controle en uitreiking van vervolg-sets aligners.

Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de aligners dag en nacht draagt. Alleen met eten en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal u elke keer voelen dat de aligner de tanden de juiste richting op drukt. Tijdens de controles wordt gekeken of het gewenste resultaat is bereikt.

In sommige gevallen is er halverwege een aanpassing in het behandelplan nodig. Dit geeft geen extra kosten voor u. Wel valt het soms tegen dat de behandeling wat langer duurt dan in eerste instantie gedacht.
Beugelcontroles


Tijdens de, meestal maandelijkse, controles kijkt de tandarts of de behandeling goed verloopt en of het gewenste resultaat wordt bereikt. Bij deze behandeling worden de op maat gemaakte beugels elke maand vervangen door een nieuwe set. Iedere maand krijg je nieuwe aligners mee, tot het klaar is. Bij sommige mensen is het na 4 maanden klaar, anderen na 20 maanden.

Houd er rekening mee dat een afspraak soms wat langer kan duren, omdat er bijvoorbeeld gesliced moet worden.

Slicen is het afslijpen van de zijkant van tanden zodat naar buiten of naar binnen staande tanden weer netjes in de rij zullen passen.

Ook zal gekeken worden naar de mondhygiëne en krijgt u als de behandeling goed verloopt iedere maand nieuwe aligners mee.
Eindcontrole


Als alle aligners zijn gedragen voert de tandarts nog een eindcontrole uit om te kijken of het behandelresultaat naar tevredenheid is.

Na een orthodontische behandeling is er altijd sprake van ‘relapse’. Dit is de neiging van de tanden en kiezen om weer terug te gaan naar de oude positie.

U krijgt een retainer (transparante nachtbeugel) zodat uw tanden in de juiste stand blijven staan.

*Indien nodig, spalken (‘draadje achter de tanden’) wij de onder- en/of boventanden.

*Geldt niet voor AirSmile Easy

 

Het stappenplan

Mogelijkheden

Schermafbeelding 2020-09-26 om 14.09.29.
Schermafbeelding 2020-09-26 om 14.09.37.

Technologie

Uw gebit wordt door een afdruksysteem gedigitaliseerd. Met dit digitale bestand worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Het eindresultaat bekijkt en beoordeelt uw tandarts met u. Na uw akkoord worden vanuit het digitale bestand de AirSmile® op maat gemaakt.

 

Voordelen van AirSmile

Op maat gemaakt


De dunne, kunststof aligners passen perfect om uw gebit.
Onzichtbaar/geen beugelbekkie


Niemand ziet dat u een beugel draagt.
3D-simulatie van begin- t/m eindsituatie


Vooraf inzicht in het behandelresultaat.
Overzichtelijke behandelduur


Voordat de behandeling start, is de totale behandelduur bekend. Dit is namelijk afhankelijk van totaal aantal aligners dat benodigd is om uw gebit te corrigeren. Uiteraard moeten de aligners dan wel volgens voorschrift worden gedragen.
Uitneembaar


U kunt de beugel gemakkelijk schoonhouden en uw gebit zonder ongemakken tandenpoetsen en flossen.
Comfortabel


Geen wondjes in uw mond door slotjes of uitstekende beugeldraden.
Eten zonder problemen


Geen etensresten in de beugel. U kunt tijdens het eten de beugel uitnemen.
Sporten zonder risico


U zult uzelf en uw medesporters niet blesseren met metaal in uw mond.
Geen witte vlekken op uw tanden


Geen metalen slotjes die na het verwijderen witte vlekken (ontkalkingen) achterlaten.
Geen beperkingen


Met een transparante beugel kunt u alles blijven doen en hoeft u niets te laten.
Minder snoep- en eetmomenten


Doordat u voordat u gaat eten (of snoepen) de beugel eerst moet uitdoen en, voordat u deze weer indoet, moet schoonmaken, eet (en snoept) u minder!

De kosten van deze behandeling

Elke mond is anders. De kosten verschillen daarom ook. Alleen het boven- of ondergebit kan worden behandeld of beide kaken. De behandeling kan een kleine gebitscorrectie betreffen of juist een uitgebreidere.

De totale kosten voor de behandeling met AirSmile voor een kleine correctie alleen, wat ongeveer een halfjaar duurt, bedragen ca. € 1.300,-. Een uitgebreide behandeling met AirSmile van twee jaar aan boven- en ondergebit kan ruim € 3.000,- bedragen.

Uiteraard ontvangt u van ons een kostenbegroting.

Vergoeding

Vergoeding is mogelijk door uw zorgverzekeraar. Hiervoor heb je een aanvullende verzekering nodig. Vraag vooraf uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

 
 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn tanden en kiezen recht staan?


Dit is afhankelijk van uw specifieke behoeften. Vraag altijd aan uw tandarts hoe lang het duurt totdat uw gewenste resultaat behaald zal zijn.
Kan iedere tandarts een AirSmile behandeling uitvoeren?


Nee, alvorens een tandarts dit mag doen dient deze tandarts daar een opleiding toe te volgen. DentalDynamic heeft de juiste tandarts kennis en kunde in huis om deze AirSmile behandeling uit te mogen en kunnen voeren.
Hoe lang moet ik de aligners dragen?


U dient de aligners 22 uur per dag te dragen, en na elke twee weken krijgt u weer een nieuwe aligner die uw gebit iets dichter bij het gewenste resultaat brengt. Op eet en drink momenten zijn de aligners snel en gemakkelijk uit te nemen.
Word ik beperkt in wat ik mag eten tijdens de behandeling?


Nee, vergeleken met andere beugels wordt u met de AirSmile behandeling niet beperkt in wat u kan eten. Daarnaast zijn uw tanden en kiezen makkelijk schoon te maken met tanden poetsen en flossen na elke maaltijd, aangezien de aligners makkelijk uit te nemen zijn.
Kan ik roken tijdens de behandeling?


Roken wordt afgeraden tijdens het dragen omdat dit de aligner kan verkleuren waardoor er donkere vlekken ontstaan.
Hoe reinig ik de aligner?


U dient de aligner elke dag met een borstel te poetsen en te spoelen in lauw water. Verder is het van belang dat u elke keer na een eetmoment uw tanden poetst voordat u de aligner weer plaatst.

 

Expertisegebied

Claartje Spriensma

Claartje Spriensma

Tandarts

BIG-Nummer: 29064261402